Hej och wilkomen! Jag heter Alex, är 25 år och kommer från umeå men har vikt in årorna och bor numera i storschtan. I min bloggy kommer ni att läsa om öronsnask, kläa, ångest å ev lite andra kewligheter. Klem så länge!

DI BESTE SECOND HAND-BUTIKERNA I STOCKHOLMBÄSTA SECOND HAND-BUTIKERNA I STORSCHTAN

 

SÖDERMALM

 Emmaus Vintage

PRICY i den bemärkelsen att det är second hand vilket oboy (autocorr ville skriva oboy så jag låt he va så) ska vara billigt, men här kan man fynda riktiga guldkorn i form av både prylar och något att klä hudkostymen i. Obs att du kan ränna över till systerbutiken Emmaus som ligger dörr i dörr om du vill fynda billigARE, har tålamodet i behåll och är beredd på att LETA nå djävulskt för å hitta nå.

 

Ränn vidare med dina FÖRMODADE fynd och styr stegen mot mariatorget via hornsgatan för att komma till…

 

 Brandstationen

Men SNÄ-HÄLLAA, jag vet att inte brandstationen kvalar in under second hand men herrejeee låt mig presentera er för butiken med inredningen b-o-r-t-o-m allt. Här kan du köpa billiga kaktusar lika små som minipenisar, men också maffiga möbler, krukor och typ kuddar i art deco-stil för en smärre förmögenhet. Lova mig att gå dit??? Du kommer ej att ångra daj!

 
 

Stadsmissionen 

Här har jag hittat ett av mina bästa fynd ever — ett par petrolgröna byssor för sjuttiofem korvöre som sveper om röva sådär alldeles utmärkt. Fyndläge: Porslin, byxor, stickat och prylar.

Humana 

Mycket Väl Utvalda Plagg, fyra ord jag hemskt gärna vill beskriva denna utomordentliga second hand-butik med. Allt från brallor i nå fruktansvärt ormskinnsmönster till platådojjor, Levi’s jeans, skinnjackor och SNYGG personal, allt till en billig peng, förutom personalen då. Ni hör ju?? 


Myrorna

 Behöver jag säga mer än att studenter alltid har 10% på hela sortimentet??? Här har jag hittat en av mina bästa prickiga blusar i hela världen. Det är inte en slump att jag på jobbet går under epitetet Prickiga Damen. Skulle främst rekommendera er att gå hit om en vill fynda blusar (pga de flesta kostar 39 svenska riksdaler), annat du vill klä kroppen med eller typ krukor och prydnader.

 

Judits 

Glöm för i helvitte inte bort att flukta över på andra sidan gatan där du hittar denna pärla till butik. Här hittar du begagnade märkeskläder, skor och accessoarer. Allt från hipsterklientelets nya favoritmärke ACNE till den gamle polaren BACK med mera, med mera. 


PÅ VISCHAN (fritt översatt = utanför stan)

 Myrorna Ropsten

Glöm ej att skaffa kompisar som är studenter pga den lilla men ack så viktiga tidigare nämnda 10 procent rabatten du får med mecenat eller dyl. RÄDS EJ de stora ytorna! inte ett, inte tu, utan tre plan med kläder, porslin, möbler och annat krafs. Här har jag hittat SNYGGA icke-pricy böcker som jag använder som *inredningsdetaljer*, krewkor, kavajer o heta byxor. 

 

Saras Bazaar Sundbyberg

Här har personalen (sorry guyz) ingen koll på hur man prissätter greyer, så det kan va allt från en udda kantstött jävla osignerat kopp för örti spänn till ett par till synes oanvända Levi’s jeans för 50 spänn. Möjligheterna är oändliga!!!!! med andra ord. Rekommenderar främst att fara hit för porslin/prylar/textilier och kläa —allt me andra ord. 

 
Stadsmissionen Liljeholmen

Är du ute efter en jävligt bra bok? Snygg kruka? Tavelramar? Billiga kläder? Träningsprylar? Jag kommer i stort sett alltid ut med någonting härifrån. 

 

Alla de översta second hand-butikerna som jag rekommenderat ligger på eller kring hornsgatan så my advice to you my little chickens är att hoppa av på slussen och promenera och flanera längs hornsgatan istället för att ta tunnelbanan där du endast ser klotter och dina svettiga medresenärer. Fick du som mig IG i orientering i gymnasiet, eller har du ett minne kortare än näsan sträcker??? Google is your freund! Detta om detta!